Haal meer resultaat uit brainstorming!

Haal meer resultaat uit brainstorming!

In vrijwel iedere organisatie wordt regelmatig gebrainstormd. Na een inspirerende bijeenkomst waarin hard wordt gelachen volgt de volgende dag veelal de kater. Het aantal concrete ideeën waarmee aan de slag kan worden gegaan valt vies tegen.

Brainstorming voldoet ruimschoots aan de noodzakelijke voorwaarde om tot creatieve ideeën te komen, maar voldoet niet perse aan de voldoende voorwaarde! Systematic Inventive Thinking (SIT) helpt u om wel op een effectieve manier tot doorbraak ideeën te komen.

Brainstorming is erop gericht om bestaande gedachtepatronen te doorbreken teneinde innovatieve oplossingen of ideeën te creëren. SIT verschilt op drie punten fundamenteel met andere ?meer traditionele? brainstorm-technieken (zoals persoonlijke analogie of metafoor). De verschillen zitten in:
1. De procesgang van idee ontwikkeling: het grasmaaier principe
2. De manier van doorbreken van bestaande (vaste) gedachtepatronen
3. De keuring van een idee

Download hieronder het gehele artikel over brainstormen met SIT.

Download

Geïnteresseerd? Neem contact op met:

Drs. Dorien van der Heijden

Ook voor organisaties geldt ‘survival of the fittest’. Dit vraagt om denken vanuit de toekomst naar nu, een blik naar buiten, het loslaten van vaste denkwijzen. Bestaande structuren aanpakken en businessmodellen ter discussie stellen. Mijn uitdaging is samen met klanten stapsgewijs te werken aan het ‘fit’ blijven voor de toekomst.

Leer Drs. Dorien van der Heijden beter kennen

Drs. Yousri Mandour

Ik wil klanten los laten komen van het mentale model van waaruit ze hun business tot nu toe hebben geleid. Anders blijven ze gevangen in denken dat hooguit tot suboptimalisatie leidt. Niet genoeg om te overleven in transformerende markten en disruptive technology. Ik geloof in experimenteren met en leren van nieuwe waardeproposities.

Leer Drs. Yousri Mandour beter kennen