Haalbaarheidsonderzoek: inzicht in marktvraag en financiën

Haalbaarheidsonderzoek: inzicht in marktvraag en financiën

Is in uw organisatie een concreet idee ontstaan voor een nieuw te introduceren product, dienst of bedrijfsinitiatief? Wellicht zet u  – of zetten uw collega’s – vraagtekens bij de levensvatbaarheid van het idee. Sluit het bedrijfsinitiatief wel aan bij de behoefte van de beoogde doelgroep? Zijn de voorspelde inkomstenbronnen wel voldoende robuust? Een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd door ICSB Marketing en Strategie biedt in een kort tijdsbestek antwoorden op deze vragen.

Op maat gesneden haalbaarheidsonderzoek

ICSB heeft ruim 25 jaar ervaring met de opzet en uitvoer van op maat gesneden haalbaarheidsonderzoek in uiteenlopende sectoren. Altijd op maat gesneden, want ieder haalbaarheidsonderzoek is uniek: soms is er de behoefte om de haalbaarheid van de beoogde marktvraag te achterhalen, soms wilt u achterhalen of de beoogde prijsstelling wel reëel is. Anderzijds wilt u soms een second opinion of een externe blik op de kostenramingen om te bepalen of de raming voor het ontwikkelen voor een nieuw concept voldoende realistisch is. ICSB Marketing en Strategie helpt u bij een gedegen opbouw van uw businesscase.

Hoe uw haalbaarheidsvraagstuk er ook uitziet, wij begrijpen dat de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek vrijwel altijd op korte termijn moeten worden opgeleverd, en dat een snelle uitvoering dus gewenst is. Wij zijn ons ervan bewust dat geheimhouding in veel gevallen een absolute vereiste is in de uitvoer van het onderzoek. Daarnaast leert de ervaring dat een dergelijk onderzoek gaat om facts, maar ook om cruciale nuances en moeilijk in feiten te vangen minder rationele aspecten van de haalbaarheid. Hoe reageren uw klanten “emotioneel” op een nieuw product en wie vertrouwen ze als het gaat om een aanbeveling? ICSB is ervaren in het onderzoeken en terugkoppelen van de juiste combinatie tussen facts en nuances.

Haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd door marktstrategische experts

ICSB Marketing en Strategie is een unieke partner voor uw haalbaarheidsonderzoek, omdat we strategisch bedrijfsadvies en marktonderzoek in één hand aanbieden. We helpen u dan ook graag bij het structureren én uitvoeren van het noodzakelijke (markt)onderzoek om uw haalbaarheidsvragen te beantwoorden. ICSB is lid van de MarktOnderzoek Associatie (MOA). Wij staan ervoor in dat we meer inzicht in uw marktsituatie kunnen creëren en u tegelijkertijd kunnen helpen deze kennis te vertalen naar betere bedrijfsresultaten.Haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd door marktstrategische experts
Spreekt dit u aan? Wilt u meer weten over de begeleiding bij de opzet en uitvoer van uw haalbaarheidsonderzoek door marktstrategische experts? Neem dan vrijblijvend contact met ons via 010 – 452 86 02. Vraag naar Dorien van der Heijden of Loes Wevers. We kijken ernaar uit om kennis met u te maken en ook uw haalbaarheidsonderzoek inhoudelijk te bespreken!

Geïnteresseerd? Neem contact op met:

Drs. Dorien van der Heijden

Ook voor organisaties geldt ‘survival of the fittest’. Dit vraagt om denken vanuit de toekomst naar nu, een blik naar buiten, het loslaten van vaste denkwijzen. Bestaande structuren aanpakken en businessmodellen ter discussie stellen. Mijn uitdaging is samen met klanten stapsgewijs te werken aan het ‘fit’ blijven voor de toekomst.

Leer Drs. Dorien van der Heijden beter kennen

Loes Wevers MSc

Om als organisatie écht klaar te zijn voor de toekomst, is meer vereist dan een omslag van productgericht naar klantgericht. Zicht op de huidige markt en heldere toekomstscenario’s vormen het startpunt voor kritische en scherpe keuzes. Zo zorg je vandaag en morgen voor de grootste waardecreatie voor je klanten en stakeholders.

Leer Loes Wevers MSc beter kennen

Relevante klantcases