Innovatiestrategie: groeien waar anderen stilstaan

Innovatiestrategie: groeien waar anderen stilstaan

Veel organisaties hebben te maken met veranderende marktomstandigheden en zijn daardoor genoodzaakt stappen te ondernemen omdat ze anders over tien jaar niet meer bestaan. Het is daarvoor noodzakelijk om als organisatie te blijven groeien, maar hoe zorg je daarvoor? Groei kan gerealiseerd worden door strategische keuzes te maken.  Vroeger betekende dit: meer omzet uit bestaande klanten, nieuwe klanten aantrekken, een innovatief aanbod formuleren of een combinatie hiervan. Steeds vaker blijkt echter dat deze aanpak op lange termijn onvoldoende haar vruchten afwerpt. De laatste jaren zien we dat de nieuwe marktleiders vaak ontstaan door  een wezenlijke vernieuwing van het gangbare businessmodel in de sector door te voeren.
De praktijk wijst keer op keer uit dat juist de organisaties die het lef hebben zich te onttrekken van de dagelijkse concurrentiestrijd en in plaats daarvan gaan koersen richting optimale waardecreatie voor de doelgroep zijn in staat te groeien waar anderen stil blijven staan. ICSB ondersteunt organisaties bij hun zoektocht naar strategische innovatie. Veelal mondt dit uit in verbeteringen in het bestaande businessmodel. We zijn hierbij veelal op zoek naar het antwoord op de vraag hoe u nieuwe business kunt creëren.

Innovatiestrategie: kiezen voor waardecreatie

We wijken hierbij af van de bestaande paden af door via bewezen strategieraamwerken als Blue Ocean Strategy en Groeimodellen de door u gewenste strategische innovatie te realiseren. Door deel te nemen aan ons Yellow Cats Innovation Leaders Network komt u in contact met ander strategische vernieuwers in Nederland en blijft u op de hoogte van de nieuwste innovatie ontwikkelingen.

Innovatiestrategie met ondersteuning van ICSB Marketing en Strategie

ICSB begeleidt al ruim 25 jaar organisaties in profit en non-profit sector bij zowel de totstandkoming als de realisatie van hun innovatiestrategie. Onze adviesdiensten zijn ware co-creaties met onze klanten. Niet zozeer voor, maar samen met u doorlopen we de benodigde stappen voor het realiseren van een nieuwe innovatiestrategie. Hierbij beseffen we als geen ander dat ook uw organisatie en marktsituatie uniek zijn. Vandaar dat ICSB géén standaard aanpak of blauwdruk toepast. Afhankelijk van uw context passen wij de meest geëigende aanpak voor een nieuwe innovatiestrategie toe.

Spreekt dit u aan? Wilt u meer weten over de manier waarop wij ook uw organisatie kunnen begeleiden richting een succesvolle innovatiestrategie? Neem vrijblijvend contact met ons op via 010 – 452 86 02. Vraag naar Yousri Mandour of Dorien van der Heijden. We kijken ernaar uit om kennis met u te maken!