Marktverkenning – de blik naar buiten

Marktverkenning – de blik naar buiten

Een gedegen marktverkenning helpt uw organisatie te verkennen welk gedeelte van de markt momenteel bereikt wordt en welk gedeelte u – bewust of onbewust – links laat liggen. Een professionele martkverkenning is voor veel organisaties de afgelopen jaren van steeds groter belang geworden:

  • In de huidige tijden duikt concurrentie uit onverwachte hoeken op. Een marktverkenning helpt u in een vroeg stadium deze nieuwe toetreders te herkennen en in te spelen op hun komst in uw markt.
  • Een marktverkenning geeft u een overzicht van belangrijke marktpartijen, marktomvang, marktsegmenten, markttrends, marktverschuivingen en andere relevante marktkarakteristieken.
  • Een marktverkenning biedt u inzicht in nieuwe kansen door mogelijk veranderende voorkeuren van uw doelgroep.
  • Door de snelle technische en online veranderingen maakt kennis van een markt nog meer het verschil tussen de marktwinners en -verliezers dan ooit tevoren.

Resultaten marktverkenning door ICSB

Marktverkenning resultaten

Een op maat gesneden marktverkenning

ICSB heeft ruim 25 jaar ervaring bij het uitvoeren en/of begeleiden van marktverkenningen in uiteenlopende branches. Omdat geen marktsituatie en bedrijfssituatie hetzelfde is, maken wij ook voor u een op maat gemaakt aanvalsplan. Hierin maakt, naast de gewenste marktverkenning, indien gewenst ook de hieropvolgende stap van een effectieve marktbewerking integraal onderdeel van uit. Uiteindelijk wilt u de investering van de marktverkenning natuurlijk wel terugzien in een verbeterd bedrijfsresultaat!

ICSB Marketing en Strategie is een unieke partner voor de uitvoer van uw marktverkenning, omdat we strategisch bedrijfsadvies en marktonderzoek in één hand aanbieden. We helpen u dan ook graag bij het structureren én uitvoeren van uw marktverkenning. ICSB is lid van de MarktOnderzoek Associatie (MOA). Wij staan ervoor in dat we meer inzicht in uw marktsituatie kunnen creëren en u tegelijkertijd kunnen helpen deze kennis te vertalen naar betere bedrijfsresultaten.Marktverkenning uitgevoerd door marktstrategische experts

Spreekt dit u aan? Wilt u meer weten over de uitvoer van ook uw marktverkenning door marktstrategische experts? Download dan onderstaande PDF of neem vrijblijvend contact met ons via 010 – 452 86 02. Vraag naar Dorien van der Heijden of Angela Lijmbach. We kijken ernaar uit om kennis met u te maken en ook uw marktverkenning uitdaging te bespreken!

Download

Geïnteresseerd? Neem contact op met:

Drs. Dorien van der Heijden

Ook voor organisaties geldt ‘survival of the fittest’. Dit vraagt om denken vanuit de toekomst naar nu, een blik naar buiten, het loslaten van vaste denkwijzen. Bestaande structuren aanpakken en businessmodellen ter discussie stellen. Mijn uitdaging is samen met klanten stapsgewijs te werken aan het ‘fit’ blijven voor de toekomst.

Leer Drs. Dorien van der Heijden beter kennen

Drs. Angela Lijmbach

Klanten van buiten naar binnen laten denken, dat is mijn kracht. En dan van binnen naar buiten veranderen – doorvoelen en uitdragen op elk niveau. Want plannen en strategieën zijn de basis, maar de mensen maken het verschil.

Leer Drs. Angela Lijmbach beter kennen

Relevante klantcases