Second Opinion op uw businessplan

Second Opinion op uw businessplan

Het businessplan van uw organisatie is cruciaal voor de te bevaren koers. In dit plan worden de contouren voor de toekomst vastgelegd. Keuzes worden gemaakt wat u nu juist wel of juist niet gaat doen. De kwaliteit van dit plan is mede van invloed op het succes van uw organisatie. Reden om heel zorgvuldig en met kritische blik een businessplan op te stellen. ICSB biedt u een mogelijkheid voor een second opinion op uw businessplan. Jarenlange ervaring wordt ingezet om sterke en zwakke punten van uw plan te identificeren en met u te bespreken hoe uw plan sterkte gemaakt kan worden.

Voordelen van een second opinion

Een second opinion biedt u de mogelijkheid uw plan op een snelle en efficiënte manier aan te scherpen. De second opinion zorgt dat bedrijfsblindheid geen kans krijgt. Een ervaren adviseur beoordeelt uw plan op interne consistentie, duidelijkheid en risico’s. In een strategische dialoog wordt u uitgedaagd uw keuzes kritisch onder de loep te nemen zowel vanuit klant- als organisatieperspectief.

Onze aanpak voor uw businessplan

ICSB marketing en strategie heeft ruim 25 jaar ervaring met het opstellen van businessplan voor tal van organisatie in tal van sectoren. Uw second opinion wordt uitgevoerd door een ervaren adviseur. Wij starten altijd met een intake gesprek. Wat zijn uw verwachtingen, waar liggen de grootste uitdagingen en onzekerheden. Wat is kern van uw organisatie en wat is uw toekomstbeeld. Op basis van deze intake, de bestudering van uw businessplan en inzicht in aanvullende beschikbare informatie spreken we met u een aanpak op maat af.

Resultaten van een second opinion op uw businessplan

Een businessplan dat:
  • Strategische keuzes maakt die gebaseerd zijn op een gedegen inzicht in de markt, organisatie en financiën.
  • Concrete handvatten biedt voor implementatie in de dagelijkse praktijk.
  • De basis legt voor de interne verkoop van uw initiatieven binnen uw organisatie.
  • Een goede basis is voor communicatie naar externe partners en financiers.

Geïnteresseerd? Neem contact op met:

Drs. Marleen Bekkers

Ik vind het heerlijk professionals - in de zorg & welzijn, accountants of ingenieurs - een stapje op weg te helpen in hun marktgerichte attitude. Om niet alleen hun eigen vak uitstekend te doen, maar ook altijd de klant op het netvlies te houden. Ik wil dat ze nooit meer vergeten de drijfveren en behoeften van hun klanten mee te wegen.

Leer Drs. Marleen Bekkers beter kennen

Ir. Bernard Nieuwendijk

Omdat je betere plannen maakt als je er af en toe eentje zelf uitvoert”. Bernard is als adviseur en projectleider gespecialiseerd in het initiëren en realiseren van new business buiten de comfort zone van organisaties; organisatieverandering waar een tandje erbij niet meer genoeg is.

Leer Ir. Bernard Nieuwendijk beter kennen

Relevante klantcases