Svensson - Komkommers Luxous 2016Svensson is wereldwijd marktleider op het gebied van oplossingen op basis van textiel voor klimaatbeheersing en energiebesparing. Vanaf de jaren ’70 van de vorige eeuw ontwikkelt en produceert het bedrijf succesvol klimaatoplossingen voor de tuinbouw. Svensson heeft de professionele kasteelt radicaal veranderd met een innovatieve serie klimaat- en schermoplossingen voor het optimaliseren van de klimaatcondities in de kas.

ICSB is trots om Svensson te mogen begeleiden in de transformatie van aanbieder van klimaatschermoplossingen richting de positie van ‘climate solution provider’ voor de professionele kasteelt. Deze innovatieve marktbenadering is een continu ontwikkeltraject, waarbij alle kernfunctionarissen uit het bedrijf worden betrokken. Het is mooi om te zien dat de transformatie inmiddels al zijn eerste vruchten afwerpt met onder andere de marktintroducties van Connected Screening en de Svensson Databox.

Connected Screening koppelt de grote verscheidenheid aan schermtypen van Svensson met de Hoogendoorn iSii procescomputer software en biedt daarmee totale controle over de mate van energiebesparing, vochtafvoer en lichttransmissie. Een unieke samenwerking die door kennisdeling en innovatie direct alle voordelen biedt van ‘Het Nieuwe Telen’. Deze worden bovendien in één oogopslag weergegeven in een gepersonaliseerde kasvisualisatie. Svensson en Hoogendorn zijn met Connected Screening de trotse winnaar van de GreenTech online Community Award 2016.

Svensson - Harmony Diffuus schermDe Svensson Databox is ontwikkeld vanuit het gegeven dat in de hightech tuinbouw alles wordt gemeten en geregistreerd. In landen waar die technologie ontbreekt, is het lastig om iemand van advies te voorzien. Daarom heeft Svensson een kastje ontwikkeld dat zaken als vochtigheid en temperatuur op eenvoudige wijze kan meten. Op die manier krijgt Svensson toch een duidelijk beeld van de situatie op een bedrijf met minder geavanceerde kassen waar geen registratie plaatsvindt en kan zo alsnog met de teler in gesprek over passende oplossingen.

Connected Screening en de Svensson Databox zijn de eerste concrete stappen in de transformatie van Svensson richting een volledige climate solution provider, die telers optimaal ondersteunt en ontzorgt in het optimaliseren van klimaatcondities in de kas. ICSB kijkt er naar uit om samen met Svensson te werken aan toekomstige innovaties die de marktpositie van Svensson verder zullen versterken.

Maarten Oostenbrink, Managing Director Ludvig Svensson

Sinds 2015 werken wij, Ludvig Svensson, samen met Yousri Mandour als externe adviseur. Yousri helpt ons met het nadenken over onze mogelijke nieuwe businessmodellen en strategie. Deze samenwerking is reeds vruchtbaar gebleken. Yousri zijn inbreng is een echte katalysator in het denkproces. Wij zijn inmiddels de weg van transformatie ingeslagen van traditionele textielfabrikant tot een toekmostige klimaat soluation provider actief in de internationale glastuinbouw. Yousri is een snelle denker, creatief, gestructureerd en kan met humor naar zichzelf en zijn omgeving kijken. Kortom een goede kerel waar je wat mee kan!

Deel deze pagina