Over Bernard

Bernard Nieuwendijk is met name ervaren in business development, fusie en reorganisatie. Door zijn natuurlijke drang tot factbased besluitvorming, wordt hij vaak gevraagd als adviseur voor haalbaarheidsstudies, business cases en projectleider van realisaties. In die rol begeleidt hij de start van nieuwe activiteiten, oprichting van nieuwe organisaties, afsplitsing en verzelfstandiging en fusie en reorganisatie.

Bernard was onder andere verantwoordelijk voor projecten bij onder andere: Evean zorg (projectleiderschap fusie en reorganisatie), drie VVT organisaties (samenvoeging en volledige integratie met een omvangrijke besparingsopdracht op de overhead), Croon Industry (advies nieuwe strategische koers), een Extramurale Thuiszorgorganisatie (projectleiderschap afsplitsing en volledige separate inrichting), Eaton industriële automatisering (advies strategie verbetering positie op de OEM markt), Centraal Boekhuis (business development van oudste en grootste logistiek dienstverlener in boekensector, naar succesvol in media, health en fashion).
Bernard is opgeleid aan de Universiteit Twente en heeft zich, na een carrièrestart als medewerker bij high tech business development projecten van universiteiten (Twente, Moskou) en de Rabobank, in 2007 aangesloten bij ICSB marketing en strategie.

Recente projecten