Over Reinhard

Reinhard Scholten is Associate Partner bij ICSB Marketing en Strategie. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring met product-ontwikkeling advies en implementatie bij bedrijven in telecom, verzekeringen, automotive, fiets en zorg branches. Door de klant centraal te stellen, gebruik te maken van nieuwe Internet of Things technologie en een stapsgewijze aanpak te kiezen heeft Reinhard al verschillende nieuwe producten gelanceerd. Indien nodig, verbindt hij organisaties, die willen innoveren, met IT-bedrijven. Het gebruik van deze nieuwe smart producten en diensten genereren big data. Uit de analyse hiervan volgen nieuwe inzichten om o.a. klanten beter te bedienen, mits hun privacy geborgd is. Dan is de cirkel weer rond.
Recentelijk heeft Reinhard met veel plezier ANWB Personenhulp (Wegenwacht voor mensen i.p.v. auto’s) van begin tot einde ontwikkeld en klaargestoomd voor introductie. Hiervoor heeft hij eerst een pilot gedaan samen met een IT-bedrijf. Bij KPN heeft hij 3G Internet geïmplementeerd voor en met partners, zoals Debitel, Intercity Mobile Communications en XS4ALL. Als eerste in Nederland heeft hij ADSL geïntroduceerd voor Planet Internet. Zodoende heeft Reinhard ervaring opgedaan met het bouwen van volledig nieuwe categorieën voor zakelijke klanten en consumenten.

Reinhard heeft verschillende opleidingen gevolgd en met succes afgerond op het gebied van innovatie, zoals een MBA aan Northeastern University in Boston, Amerika en een Executive Master aan de NHTV in Breda.