Hoe kom ik tot de beste innovaties?

Doelgericht brainstormen met SIT

Systematic inventive thinking

Een middagje brainstormen is soms erg leuk maar zelden nuttig. SIT helpt om doelgericht passende creatieve ideeën te bedenken. Bent u op zoek bent naar een nieuwe dienst of bedrijfsinitiatief dat groeikansen mogelijk maakt? Of zoekt u juist naar een creatieve manier om de bestaande kostenstructuur te verlagen? In beide gevallen doet u er verstandig aan om met Systematic Inventive Thinking (SIT) aan de slag te gaan. SIT is een revolutionaire brainstorm methodiek die bewezen tot succesvolle vernieuwingen leidt.
Lees meer

Conceptontwikkeling langs meerdere paden

Effectief ideeën ontwikkelen

In de meeste organisaties is geen gebrek aan ideeën. Waar het wèl aan ontbreekt, zijn ècht vernieuwende ideeën die zowel praktisch uitvoerbaar zijn als een grote aantrekkingskracht op de markt hebben. We werken met een aantal bewezen methoden die u helpen tot een optimale concept ontwikkeling te komen. Attribute value mapping helpt u grootste innovatiekansen te identificeren, via SIT genereren we gericht relevante en realistische innovatie-ideeën, passend bij uw organisatie. En als marketeers doen we niets liever dan de klant bij de conceptontwikkeling te betrekken, via co-creatie of customer Insight onderzoek, ontdekt u wat u klant wil bereiken.
Lees meer

Proof of concept: naar een succesvolle introductie

Implementatie in stappen

Bij echte innovatie kunnen veel factoren moeilijk vooraf correct ingeschat worden. De proof of concept aanpak rekent met deze onzekerheden af. Het hebben van vernieuwende en haalbare concepten voor innovatie is nog niet voldoende voor succes. De nieuwe concepten moeten geïmplementeerd worden in de organisatie en in de markt geïntroduceerd. In de praktijk blijkt het daar nog vaak mis te gaan. Zo kan er weerstand zijn bij andere afdelingen binnen de organisatie tegen het idee of blijkt de communicatie naar de klanten onvoldoende plaats te vinden. Het is daarom van belang de realisatiefase goed te plannen en te begeleiden. Een realisatie in stappen werkt: eerst proof of Concept en dan pas concrete en praktische uitwerking innovatief concept.
Lees meer