Hoe kom je tot een goed business model voor een digitaal platform?

Strategische synergie en risico's van een digitaal platform

Hoe kan een digitaal platform nieuwe omzet genereren voor uw bedrijf en uw huidige business versterken? De voordelen van een platform als nieuw business model zijnv aak vooraf bekend, de bijbehorende risico's niet. Hoe kunnen kannibalisatie en kanaalconflicten ten opzichte van uw bestaande organisatie voorkomen worden? En wat zijn de meest cruciale mechanismen en verdienmodellen voor platformen? Middels een aantal workshops met uw team onderbouwen we het besluit om een platform te ontwikkelen.
Lees meer

Een platform als business model ontwerpen

In 6 stappen

Is een digitaal platform als business model de nieuwe heilige graal? Het is mogelijk de manier om meer tevreden klanten en leveranciers aan uw bedrijf te binden en omzetgroei te realiseren. Maar we zien ook veel goedbedoelde, niet geslaagde alternatieven. Hoe start u een digitaal platform met tevreden klanten en leveranciers? Dat doet u al in 6 stappen!
Lees meer

Digitaal platform bouwen

De hoogst gewaardeerde start-ups in de wereld, zoals Uber, AirBNB en Snapchat, zijn vaak Digital platforms. Zij maken gebruik van meerdere netwerkeffecten, waardoor het aantal interacties op deze platforms exponentieel groeit. En daarmee ook kun bedrijfswaarderingen. Maar hoe ontwerp je een business model voor een Digital platform?
Lees meer