Deze tijd van stress werkt blikvernauwend

Deze tijd van stress werkt blikvernauwend

We weten dat een crisis normaal verloopt in 5 fasen: brand blussen, overleven, terugkeer, nieuw veerkrachtig model en nieuwe normaal. Wie bewust aandacht besteed aan het uitdenken van de vervolgfasen en daar de beslissingen in de huidige fase aan toetst, maakt de meeste kans om gezond en versterkt het nieuwe normaal mee vorm te geven.

En dat is nu juist zo lastig. Veel organisaties zitten nogin de fase van brand blussen en overleven. De omzet is naar beneden gekelderd. De medewerkers zijn thuis aan het werk, terwijl ze hun kinderen ook nog les moeten geven of zijn alleenstaand en missen het contact met collega’s.

We komen in de rush van overleven en hebben eigenlijk geen tijd en rust om over de tijd van ‘na corona’ na te denken. Diverse onderzoeken tonen aan dat stress letterlijk en figuurlijk blikvernauwing geeft. Je ziet nog maar één weg vooruit. Terwijl er nu juist ‘out of the box’-denken, vernieuwing en de spirit er met elkaar inhouden nodig zijn. De komende Paasdagen bieden een goed moment om even ‘los te komen’, een paar dagen van reflectie. Stil staan bij de kern van de organisatie. Scherp krijgen wat je te doen hebt. Dan worden de volgende fasen van terugkeer naar een nieuw veerkrachtig model ook makkelijker.

Pasen is, na een tijd van bezinning, het feest van een nieuw begin. Misschien niet direct na Pasen, maar het nieuwe normaal zal uiteindelijk vorm krijgen. Fijne Paasdagen.

 

Sta deze dagen even stil bij de fase ‘na corona’. Hoe kun je je organisatie weer voorbereiden op de terugkeer naar een nieuw veerkrachtig model?

Geïnteresseerd? Neem contact op met:

Drs. Angela Lijmbach

Klanten van buiten naar binnen laten denken, dat is mijn kracht. En dan van binnen naar buiten veranderen – doorvoelen en uitdragen op elk niveau. Want plannen en strategieën zijn de basis, maar de mensen maken het verschil.

Leer Drs. Angela Lijmbach beter kennen